Zuurkoolsalade met gerookte eend
het recept
Zuurkoolsalade met gerookte eend (8 stuks)
2 sneetjes witbrood
10 g ongezouten roomboter
1 el verse slagroom (bekertje 125 ml)
1 tl grove Zaanse mosterd
50 g zuurkool
16 plakjes gerookte eendenborstfilet (pakje 100 g)
Snijd
de korstjes van het brood en rol het brood met een deegroller
plat. Snijd het brood schuin door en snijd de driehoekjes die
overblijven nogmaals door. Verhit de boter in een koekenpan en bak
het brood in 5 min. goudbruin. Keer regelmatig. Laat afkoelen op
keukenpapier.
Druk het vocht uit de zuurkool en meng met de slagroom en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de zuurkool over de toast en leg op elk toastje 2 opgerolde plakjes eendenborstfilet. Serveer direct.