Zomerstoof met ratatouille en chipolata
het recept
Zomerstoof met ratatouille en chipolata (4 pers.)
1 aubergine
1 rode paprika
½ courgette
1 ui
1½ teen knoflook
80 gram chorizo
5 runderchipolata
2 el traditionele olijfolie
3 tl gedroogde Provençaalse kruiden
400 gram tomatenschijven
40 ml rode wijn
400 gram linzen in pot
40 gram verse selderij
1½ el rode wijnazijn
Snijd de aubergines, paprika en courgette in blokjes van 2 x 2 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook. Houd de groenten gescheiden. Snijd de chorizo in reepjes. Draai elk chipolataworstje in het midden in zodat er twee worstjes ontstaan en snijd die los.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur. Doe de chorizo en worstjes erbij en bak in 3 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 5 min. op hoog vuur. Draai het vuur laag en doe de wijn en tomaten erbij. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven.
Laat de linzen uitlekken en snijd de selderij fijn. Voeg de ratatouille en linzen toe en laat 5 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met de azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout en garneer met de selderij.