Zoete chilisaus
het recept
Zoete chilisaus
5 rode pepers
200 ml water
150 gram suiker
50 ml azijn
3 tenen knoflook
1-2 eetlepels maïzena
1 eetlepel gember (vers - geraspt)
snuf zout
Ontvel de teentjes
knoflook en snij de chilipeper door de midden om de zaadjes te verwijderen. Doe de knoflook,
chilipeper en de gember in een keukenmachine en maal dit fijn. Doe het water,
de suiker, azijn en een snuf zout in een steelpannetje. Doe de chili pasta
erbij en laat op een laag vuurtje koken tot alle suiker opgelost is. Proef de
saus en voeg naar smaak een extra pepertje toe als het
iets pittiger mag van je. Meng eerst 1 eetlepel maïzena met een beetje water en
meng dit door de saus. Roer goed door met een garde om eventuele klontjes te
voorkomen en kook de saus iets in. De saus moet de dikte hebben van een siroop,
na afkoelen wordt hij namelijk nog iets dikker. Is de saus te dun dan voeg je
wat extra maïzena gemengd met water toe. Giet de saus in een glazen pot of
flesje en laat volledig afkoelen.