Zoete chilisaus

het recept

Zoete chilisaus

5 rode pepers

200 ml water

150 gram suiker

50 ml azijn

3 tenen knoflook

1-2 eetlepels maïzena

1 eetlepel gember (vers - geraspt)

snuf zout


Ontvel de teentjes knoflook en snij de chilipeper door de midden om de zaadjes te verwijderen. Doe de knoflook, chilipeper en de gember in een keukenmachine en maal dit fijn. Doe het water, de suiker, azijn en een snuf zout in een steelpannetje. Doe de chili pasta erbij en laat op een laag vuurtje koken tot alle suiker opgelost is. Proef de saus en voeg naar smaak een extra pepertje toe als het iets pittiger mag van je. Meng eerst 1 eetlepel maïzena met een beetje water en meng dit door de saus. Roer goed door met een garde om eventuele klontjes te voorkomen en kook de saus iets in. De saus moet de dikte hebben van een siroop, na afkoelen wordt hij namelijk nog iets dikker. Is de saus te dun dan voeg je wat extra maïzena gemengd met water toe. Giet de saus in een glazen pot of flesje en laat volledig afkoelen.