Zandkoekjes

het recept


Zandkoekjes (25 stuks)

200 gram bloem

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

75 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

125 gram boter koud, in blokjes

1 eidooier

Verwarm de oven voor op 170°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van circa 1⁄2 cm dik. Steek vormpjes eruit en leg ze met een tussenruimte van 2 cm op de bakplaat.

Bak de koekjes in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Schep ze voorzichtig van de bakplaat en laat afkoelen.

Voeg aan het deeg van deze zandkoekjes ook eens 1 eetlepel cacaopoeder of ½ eetlepel kaneelpoeder toe of maak chocolate chip cookies en voeg 75 gram fijngehakte chocolade toe. Je kunt de koekjes na het bakken ook voor de helft in gesmolten chocolade dopen. Of bestrijk ze met een glazuur van 100 gram gezeefde poedersuiker met ½ eetlepel sinaasappelsap, of vervang dit sap door koffie.