Zalm rilette
het recept
Zalm rilette (500 gr.)
350 gram zalmfilet
1 sjalot
1 teen knoflook
50 ml. witte wijn
75 gram champignons
naar behoefte bieslook
naar behoefte olijfolie
naar behoefte zout en peper
Ontvel de zalm filet en snijd het buikgedeelte van de zalm los. Gebruik het dikke gedeelte van de filet voor andere bereidingen. Snijd het buikgedeelte in grove stukken.
Snipper de sjalot en rasp de knoflook. Snijd de bieslook fijn. Haal de voetjes van de champignons, wrijf de hoedjes schoon en snijd in kwarten. Verhit de olijfolie in een brede pan, fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg de stukken zalm toe en zet licht aan.
Blus af met witte wijn en laat de alcohol snel verdampen. Doe het mengsel in een cutter en pulseer tot grove tartaar. Breng op smaak met zout en peper en voeg de vers gesneden bieslook toe.