Zalm quiche
het recept
Zalm quiche
2 el olijfolie
450 g tuinerwten (diepvries)
4 eieren
250 g Griekse yoghurt (beker à 500 g)
Snipper de ui en snijd de bieslook fijn. Snijd de zalmfilet in
blokjes. Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg.
2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de
bevroren tuinerwten toe en bak 3 min. mee. Verdeel over de vorm
en leg de zalm erop.
3. Klop de eieren los met de yoghurt. Meng de kaas, bieslook en
peper en zout erdoor en schenk in de vorm. Bak de quiche in 35-
40 min. goudbruin en gaar.
5 plakjes bladerdeeg
1 ui
15 g bieslook (bakje 25 g)
2 el olijfolie
450 g tuinerwten (diepvries)
4 eieren
250 g Griekse yoghurt (beker à 500 g)
100 g gemalen jonge kaas (zakje 175 g)
1. Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 °C.Snipper de ui en snijd de bieslook fijn. Snijd de zalmfilet in
blokjes. Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg.
2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de
bevroren tuinerwten toe en bak 3 min. mee. Verdeel over de vorm
en leg de zalm erop.
3. Klop de eieren los met de yoghurt. Meng de kaas, bieslook en
peper en zout erdoor en schenk in de vorm. Bak de quiche in 35-
40 min. goudbruin en gaar.