Zalm paté

het recept

Zalm paté (4 pers.)

1 geroosterde paprika 

1 ei 

2 lenteuitjes 

250 gram verse zalmfilet 

100 gram gerookte zalmsnippers 

1/8 liter demi créme fraîche 

zout 

peper 

olie of spray voor het invetten

Oven voorverwarmen tot 175 graden C. Paprika in kleine stukjes snijden en de lenteui in ringetjes. Zalm in stukjes snijden. Pureer de zalm met het ei en de créme fraîche in een keuken machine en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de zalmsnippers, paprika en uienringetjes door de zalmpuree. Vet een kleine (1/2 liter) cakeblik in, schep de zalmmassa er in en dek af met aluminiumfolie. Zet de vorm in een braadslee en vul deze met kokend water zodat het cakeblik voor de helft in water staat. In het midden van de oven in 30 minuten gaar laten worden. Uit de oven halen en laten afkoelen en dan nog 2 uur laten opstijven in de koelkast. Op een bord storten en in plakken snijden. 

Heerlijk met ciabatta en een rucolasalade met olijven en pijnboompitjes. Of een plak als voorgerecht.(Dan is er genoeg voor 6 personen).