Zalm met witte wijnsaus

het recept

Zalm met witte wijnsaus


1 sjalot

2 takjes verse peterselie

½ fles droge witte wijn

200 ml visfond (pot)

250 ml verse slagroom

25 g ongezouten roomboter

600 g verse zalmfilets


Snipper de sjalot. Schep de sjalot en de peterselie in een wijde pan en schenk de wijn en de fond erbij. Bewaar wat peterselie voor de garnering. Breng dit aan de kook en laat het vocht inkoken tot er nog ongeveer 100 ml over is. Zeef dit boven een andere pan en roer de room erdoor. Laat de saus opnieuw inkoken tot hij iets dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout.

Smelt de boter. Bestrijk de zalmfilets aan beide kanten met de gesmolten boter. Leg de filets in een hete grillpan en bak ze in 6-8 min. op middelhoog vuur tot er mooi bruine strepen ontstaan, keer ze halverwege de baktijd.

Schep de wijnsaus op de warme borden en leg de zalmfilet erin. Bestrooi met de achtergehouden peterselie.