Zaalouk

het recept


Zaalouk (4 pers.)

2 aubergines

3 trostomaten

2 tenen knoflook

15 gram platte peterselie

3 eetlepels milde olijfolie

½ eetlepel gemalen komijnzaad

½ eetlepel paprikapoeder

½ citroen

Snijd de aubergines in blokjes van ca. 2 cm en kook de aubergine in een pan met zout water in 15 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Snijd de tenen knoflook en koriander fijn.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook, 3⁄4 van de koriander, het komijnzaad, de paprikapoeder en tomaten ca. 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de aubergine toe en laat ca. 20 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.

Pers de halve citroen uit en breng de zaalouk op smaak met het citroensap, peper en zout. Verdeel over een kom en garneer met de rest van de koriander. Maak eventueel af met een scheutje olijfolie.