Witte asperges met zalm
het recept
Witte asperges met zalm (4 pers.)
750 gram aardappelen
800 gram witte asperges
50 milliliter droge witte wijn
500 milliliter groentebouillon
200 gram crème fraîche
1 scharrelei
1 theelepel zeezout
Peper
½ eetlepel kristalsuiker
15 gram dille
150 gram geraspte kaas jong belegen 30+
600 gram zalmfilet
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
Maak de asperges schoon en was ze. Snijd ze in stukken en snijd de uiteinden er af.
Kook ze in een kwartiertje in water met suiker en een beetje boter gaar.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes gaar in water met een groente bouillonblokje. Laat de aardappelblokjes afkoelen.
Snijd zalm in brokken en zout en peper deze. Laat de zalm heel even koken in een groentebouillon met witte wijn. Laat de zalm daarna uitlekken.
Hak dille fijn en meng met crème fraîche, het ei en geraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper.
Vet een ovenschaal in met boter. Maak laagjes van aardappel, asperge en zalm totdat alles op is. Giet het dille-eimengsel eroverheen.
Bak de schotel in ongeveer 20-25 minuten tot alles mooi goudbruin is.