Witlofsalade met appel

het recept


Witlofsalade met appel (4 pers.)

3 stronken witlof

3 plakken kaas

1 appel

1 bosui

50 gram walnoten (ongezouten/ ongebrand)

3 eetlepels blanke rozijnen

3 eetlepels Griekse yoghurt

2 eetlepels azijn

1 eetlepel gembersiroop

1 eetlepel honing

1 eetlepel olijfolie

peper en zout naar smaak

Doe de blanke rozijnen in een kom en wel deze terwijl je de rest van de salade gaat maken. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en snijd de bittere binnenkant er samen met het kontje af. De bittere binnenkant is de kern van de witlof onderaan bij het "kontje". Snijd daarna de witlof in dunne ringen en doe dit in een ruime kom.

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine stukjes (je hoeft de appel niet te schillen). De bosui snijd je in dunne ringen en de plakken kaas in kleine blokjes. Giet de rozijnen af. Hak de walnoten in grove stukken. Doe alles bij de salade in de kom behalve de walnoten.

Maak de dressing door de volgende ingrediënten in een kommetje te mixen: 3 eetlepels Griekse yoghurt, 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel olijfolie en peper en zout naar smaak. Schep dit door de witlofsalade en breng eventueel nog verder op smaak met wat peper en zout.

Vlak voor je de salade gaat serveren strooi je de walnoten erover en eet smakelijk!