Wildzwijnnek met rissotto
het recept
Stoofpot van wildzwijnnek met rissotto
1 kg wildzwijnnek
1 el bloem
1 glas cognac
2 teentjes knoflook
1 el tomatenpuree
5 uien
1 winterpeen
300 g champignons
1 prei
100 g gerookt spek
4 takjes tijm
1 fles rode wijn
- Snijd de zwijnnek in blokjes van 2,5 bij 2,5 cm.
- Leg dit in een marinade van de tijm, rode wijn en ui en laat dit een nacht marineren.
- Schep het vlees uit de marinade en bestrooi met zout.
- Bak het vlees in de boter goudbruin, plaats het vlees dan in een schone pan en bestrooi met de bloem.
- Blus de pan af met de tomatenpuree en de cognac en voeg hier de marinade en de knoflookteentjes aan toe. Zorg ervoor dat het vlees net onder het vocht staat.
- Snijd de winterpeen en het spek in een grove brunoise, de champignons in vieren en de prei in halve ringen.
- Voeg dit als het vlees gaar is aan de stoofpot toe. Als eerste het spek en de winterpeen, daarna de champignons en als laatste de prei.
- Breng op smaak met zout en peper.
Risotto met zoete ui en spek
1 zoete ui
2 el olijfolie
90 g pancetta (Italiaanse bacon)
300 g risottorijst
150 ml droge witte wijn
750 ml groentebouillon (van 1 tablet)
Snipper 1 zoete ui. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui 5 minuten. Snij de pancetta in stukjes. Voeg de stukjes toe aan de gefruite ui en bak 2 minuten mee. Zet het vuur laag en voeg 300 gram risottorijst toe aan het uienmengsel. Roer tot alle korrels glanzen. Schenk 150 milliliter droge witte wijn erbij en roer tot de risotto het vocht heeft opgenomen. Voeg vervolgens telkens wat groentebouillon toe en roer regelmatig, tot de risotto het vocht heeft opgenomen. Ga door tot 750 milliliter bouillon is opgenomen en de risotto gaar is, dit duurt ongeveer 20 minuten.