Vitello tonnato
het recept
Vitello tonnato (10 pers.)
800 gram kalfs dunne lende, schoongemaakt
50 ml. zonnebloemolie
250 gram tonijn in olie
100 ml. crème fraîche
100 ml. mayonaise
1 theel. ansjovispasta
1 citroen, sap en rasp
naar behoefte zout en peper
naar behoefte citroen, rasp
naar behoefte kappertjes
Snijd de dunne lende met de draad mee door de helft. Breng het vlees op smaak met zout en peper en braad beide stukken goudbruin aan in de zonnebloemolie. Plaats in de oven op 150°C en braad tot een kerntemperatuur van 54°C. Laat 15 minuten buiten de koeling afkoelen, en koel vervolgens verder af in de koeling. Laat de tonijn uitlekken.
Meng de tonijn met de crème fraîche, verse mayonaise en ansjovispasta. Breng op smaak citroen, zout en peper. Bewaar de tonijnmayonaise in een spuitflesje met een grote opening. Trancheer de dunne lende in dunne plakjes en breng op smaak met zout en peper. Spuit de tonijnmayonaise over de dunne lende en werk af met citroenrasp en kappertjes.