Visstoof met tomaat

het recept


Visstoof met tomaat en rode wijn (4 pers.)

2 middelgrote uien

4 tenen knoflook

500 gram pastinaak

4 eetlepels milde olijfolie

0,5 eetlepel venkelzaad

1 theelepel chilivlokken

2 eetlepel Mutti le verdurine in tube

250 milliliter rode wijn

300 milliliter heet water

425 milliliter gepelde tomaten in blik

1 visbouillontablet

400 gram diepvries kabeljauwfilets

400 gram diepvries zalm

15 gram verse platte peterselie

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Snijd de tenen knoflook fijn. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van ca. 1½ cm.

Verhit de olie in de braadpan op middelhoog vuur en fruit de ui 5 min. Voeg de knoflook, peterseliewortel, het venkelzaad, de chilivlokken en de le verdurine toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.

Blus de stoof af met de rode wijn en laat 1 min. verdampen. Voeg de gepelde tomaten en het water toe en schep om. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Plet de tomaten tegen de rand van de pan met een houten lepel. Breng de stoof op hoog vuur aan de kook, zet het vuur uit en zet de pan met deksel ca. 15 min. in de oven.

Snijd ondertussen de kabeljauw in stukken van ca. 4 cm. Snijd de peterselie fijn.

Voeg na 15 min. de kabeljauw en garnalen toe aan de stoof, schep om en zet nog ca. 5 min. in de oven zonder deksel. Strooi de peterselie erover.