Visrisotto met gele paprika en Roma tomaat
het recept
Vis risotto (ca. 6 pers.)
Ingrediënten:
1 gele paprika (in kleine stukjes gesneden)
6 Roma tomaten (in kleine stukjes gesneden)
3 sjalotjes (gesnipperd)
2 tenen knoflook (gesnipperd)
3 lente uien (aan ringetjes gesneden
3 visbouillon blokjes
2 liter water
Olijfolie
400 gram risotto rijst
Zet het water op in een pan samen met de bouillonblokjes en laat het even zachtjes doorkoken totdat de blokjes goed opgelost zijn. Snipper ondertussen de sjalotjes en de knoflook.
Snij de paprika aan kleine stukjes en de Roma tomaten ook. Snij de lente ui aan ringetjes.
Doe de olie in een pan en fruit de sjalotjes en knoflook een paar minuten. Voeg daarna de rijst toe en bak deze mee totdat de rijst een beetje glazig wordt. Schep een paar lepels bouillon erbij en laat het zachtjes doorkoken. Roer door totdat het vocht verdampt is. Voeg daarna weer wat bouillon toe en roer het weer door totdat het vocht verdampt is. Herhaal dit totdat de rijst gaar is (duurt ca. 20 minuten).
Laat het laatste vocht verdampen wanneer de rijst gaar is (blijf roeren, pas op voor aanbranden) en voeg daarna de paprika, Roma tomaat en lente ui toe. Doordat dit pas op het laatste moment (en ongekookt) toegevoegd wordt, blijven de groenten lekker knapperig in de risotto en houdt het geheel een lekkere byte.