Visragout uit de oven
het recept
Visragout uit de oven (ca. 8 pers.)
300 g winterpeen
400 g prei
80 g ongezouten roomboter
2 gedroogde laurierblaadjes
2 el kerriepoeder
50 g tarwebloem
600 ml halfvolle melk
750 g verse kabeljauwfilet
1 groene paprika
2 koolhydraatarme wraps (of 6 plakjes diepvries bladerdeeg)
100 g geraspte oude kaas
4 teentjes knoflook
2 rode uien
400 g paksoi
1 bosje lente ui
3 tl tijm
Snijd de winterpeen in plakjes. Was de prei en snij deze in dunne halve ringen. Snij de rode ui in dunne halve ringen. Snipper de knoflook. Snij de paksoi aan reepjes. Snij de paprika aan kleine stukjes. Snij de lente ui aan repen van ca. 2 cm.
Verhit de boter in een ruime pan en fruit de knoflook en de rode ui met de tijm. Voeg daarna de winterpeen, prei, het laurierblaadje, paksoi, paprika en het kerriepoeder toe en bak dit ca. 5 min. Voeg de bloem toe en bak al roerend 4 min. tot deze licht begint te kleuren (roux). Schenk al roerend de melk erbij en breng aan de kook. Roer tot een gladde saus en laat 15 min. koken op laag vuur. Snijd ondertussen de vis aan stukken van ca. 2 cm. Voeg de laatste 5 min. de vis en de lente ui toe aan het groentemengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de ovenschaal in. Verwijder de laurierblaadjes en verdeel de visragout over de ovenschaal. Bedek de ragout met de wraps (mag ook met bladerdeeg maar i.v.m. een koolhydraatarm dieet kies ik voor de wraps) en bestrooi met de kaas. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg. Zet de schaal in de voorverwarmde oven (225 gr.) en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar.