Vijgen-rozijnen broodjes
het recept
Vijgen-rozijnen broodjes
Ingrediënten (ca. 12/14 broodjes)
3 grote of 4 kleine eieren
200 gram amandelmeel
60 gram pompoenpitten
60 gram roomboter
80 gram vijgen
50 gram blanke rozijnen
60 ml handwarm water
1,5 zakje gist
1 tl suiker
1 tl zeezout
1 steekring (Ø 5 cm/1,8 cm hoog)
Maal de pompoen fijn in een keukenmachine of blender. Snij de vijgen en rozijnen aan stukjes (niet te klein)
Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn (dit voorkomt dat je brood naar ei gaat smaken). Doe ze eventueel een paar minuten in een kom met warm water. Kluts ze vervolgens in een apart schaaltje even door elkaar.
Smelt de roomboter in een pannetje of in de magnetron.
Meng de droge ingrediënten (amandelmeel, gemalen pompoenpitten, vijgen, rozijnen, zout, suiker en gist) alvast.
Doe de ingrediënten in het bakblik in onderstaande volgorde:
Water op de bodem (zorg dat het lauw/handwarm is, maar niet heet)
Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe
Giet de gesmolten boter en geklutste eieren langs de rand
Verwarm de oven voor op 170 graden. Haal het deeg uit de broodbakmachine wanneer het gereed is. Leg bakpapier op het rooster van de oven en verdeel het deeg met behulp van de steekring over de bakplaat. Vul de steekring tot aan de rand met deeg en druk het met een lepel een beetje aan (niet te vast anders blijft het in de ring zitten). Er kunnen 12 tot 14 broodjes gemaakt worden.. Bak vervolgens de broodjes in circa 12 minuten af in de oven totdat ze mooi bruin zijn.