Vietnamese viskoekjes
het recept
Vietnamese viskoekjes van kabeljauw (1250 gr.)
500 gram kabeljauw
750 gram scholfilet
1 sjalot
3 tenen knoflook
1 theel. zwarte peper
1/2 rode chilipeper
2 eetl. suiker
2.5 eetl. vissaus
1/2 eetl. aardappelzetmeel
1/4 theel. bakpoeder
naar behoefte olie
Maak de kabeljauw en scholfilet schoon en snijd ze in kleine stukjes. Doe de sjalot, knoflook, zwarte peper, chilipeper, suiker, vissaus, aardappelzetmeel en bakpoeder bij de vis en draai deze fijn in een keukenmachine. Dek de vis met folie af en laat minimaal 2 uur in de koelkast staan. Vorm de burgers in met olie ingevette handen.
Verhit olie in een wok- of frituurpan, circa 170°C. Frituur één kant van de visburger ongeveer 3 minuten tot de onderkant goudbruin is, keer om en bak de andere kant ongeveer 2 minuten goudbruin. Laat de viskoekjes uitlekken op keukenpapier en even rusten voor gebruik.