Vega muffins
het recept
Vega muffins (ca. 24 st.)
5 eieren
75 gr geraspte kaas
1.5 eetlepel Italiaanse kruiden
167 ml melk
167 gr kleine worteltjes
167 gr sperziebonen
1.5 gele paprika
2 lente-uitjes
84 gr speltmeel
snuf peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de groenten schoon. Snij de wortel in kleine blokjes. snij de sperziebonen in kleine stukjes, snij de paprika in kleine blokjes, snij de lente-ui in reepjes. Doe wat olie in een pan en bak de groenten totdat deze iets gaar zijn. Laat daarna de groenten uitlekken in een zeef.
Klop de eieren los, samen met de melk. Zorg dat alles goed op smaak is. Dat doe je door, naar behoefte, peper, zout en kruiden toe te voegen. Roer daarna het meel en de kaas erdoor. Klop het geheel nog een keer goed. Breng het eiermengsel en het groentemengsel samen en roer het nog eens goed door. Pak de (siliconen) muffinvorm en giet het mengsel in de vorm. Zet het in de voorverwarmde oven en bak het af in circa 20-25 minuten totdat de muffins gaar zijn. Controleer de gaarheid met een houten prikker.