Vega frittata
het recept
Vega frittata (4-6 pers.)
250 g winterpeen
250 g gekookte bieten
300 g zoete aardappel
400 g knolselderij
2 middelgrote uien
2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
4 eetlepels olijfolie met rozemarijn
2 preien
250 gram kastanjechampignons
8 witte scharreleieren
peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen, bieten, zoete aardappelen en knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de uien in partjes. Snij de champignons in vieren en snij de prei in schuine stukken van circa 3 centimeter.
Meng de Italiaanse kruiden met de olie.
Doe de groenten en aardappelen in de ovenschaal en schep om met de kruidenolie. Bestrooi met peper. Bak de groenten en aardappelen ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Klop de eieren los met peper. Neem de schaal uit de oven, laat de oven aan staan. Schep de groenten om en schenk het ei erover. Zet de schaal terug in de oven en bak de frittata nog ca. 15 min.