Türk tavuk güveç

het recept


Türk tavuk güveç (4 pers.)

8 kippendijen

4 wortels

2 rode paprika's

1 groene paprika

4 stengels bleekselderij

500 ml kippenbouillon

800 gr tomatenblokjes met oregano

2 uien

2 laurierblaadjes

6 tenen knoflook

3 tl paprikapoeder

2 tl tijm

1 tl cayennepeper

1 theelepel groene peperkorrels

1 theelepel roze peperkorrels

2 theelepels Turkse kipkruiden

Olijfolie

Snijd de kippendijen aan grove stukken. Doe 3 eetlepels olijfolie in een kom, roer hier de Turkse kipkruiden doorheen. Voeg de kippendijen bij de marinade en laat deze minimaal 30 minuten marineren (langer mag).

Snijd de ui aan halve ringen en de knoflook aan plakjes. Snijd de wortel, paprika en bleekselderij aan blokjes.

Doe olie in een braadpan en bak de kip aan, zo'n 10 minuten. Haal de kip uit de pan en bak de ui en knoflook aan in de resterende olie. Doe daarna de rest van de groenten er bij en bak deze zo'n 10 minuten mee. Voeg de paprikapoeder, tijm, cayennepeper, groene en roze peper toe en bak het geheel weer zo'n 5 minuten.

Doe de kip terug in de pan bij de groenten en ui. Giet de bouillon er overheen en voeg de tomatenblokjes en laurierblad toe. Laat het geheel zo'n 45 minuten zachtjes stoven.