Trifle met vers rood fruit
het recept
Trifle (10 pers. 53 kh pp.)
6 middelgrote eieren
150 g kristalsuiker
1 tl vanillearoma
50 g custardpoeder
500 ml verse slagroom
500 ml volle melk
4 el fruitspread bosvruchten
100 gram aardbeien
80 gram frambozen
80 gram bramen
400 g roombotercake
150 ml cream sherry (Gall & Gall)
25 g amandelschaafsel
1. Splits de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de dooiers met ⅓ van de suiker, het vanillearoma en de custardpoeder schuimig.
2. Breng ½ van de slagroom met 30 g suiker (per 10 personen) en de melk tegen de kook aan. Voeg een scheut van deze hete room al roerend toe aan het eischuim. Schenk daarna dit mengsel al roerend bij het roommengsel in de pan. Verwarm al roerend tot een dikke vla. Laat de vla afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig.
3. Schep ondertussen de fruitspread door het zomerfruit. Pureer 150 g van dit mengsel met de staafmixer en houd apart.
4. Snijd de cake in blokjes, doe in de schaal en besprenkel met de sherry. Schep de rest van de fruitpuree op de cake. Schenk de vla erover en strijk glad. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
5. Rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin in een koekenpan zonder olie of boter. Klop vlak voor het serveren de rest van de slagroom stijf met de rest van de suiker. Verdeel de achtergehouden fruitpuree over de vla, schep de slagroom erop en bestrooi met het amandelschaafsel.
Je
kunt de trifle 1 dag van tevoren bereiden t/m stap 4. Volg vlak voor het
serveren stap 5.