Traybake met zalm en witlof
het recept
Traybake met witlof en zalm (4 pers.)
800 gram witlof
800 gram krieltjes in de schil
500 gram zalm
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels verse peterselie
150 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel pijnboompitten
Zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de onderkanten van de witlof en snij deze door het midden in de lengte. Maak de krieltjes schoon en halveer deze. Vet de bakplaat in met wat olijfolie en verdeel de krieltjes en de witlof er over. Leg de witlof met de bolle kant naar beneden.
Snij de zalm in stukken en leg deze, bij de krieltjes en de witlof, op de bakplaat. Besprenkel het geheel met olijfolie en strooi zout en peper er over heen.
Zet de bakplaat zo'n 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat het geheel mooi bruin en gaar is.
Hak de kruiden fijn en meng de yoghurt met de kruiden. Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat ze daarna afkoelen. Strooi de pijnboompitten over de bakplaat.