Traybake van zalm en pesto
het recept
Traybake van zalm en pesto (4 pers.)
400 gram zalm
500 gram krielaardappeltjes
2 eetlepels zelfgemaakte pesto www.kuiranto.nl/groene-pesto
Geraspte Gran Pardano kaas
1 winterwortel, in plakjes
2 stengels bleekselderij, in boogjes
1 rode paprika, in grote stukken gesneden
1 gele paprika, in grote stukken gesneden
150 gram sperziebonen, gehalveerd
3 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
1 prei, in halve ringen gesneden
3 sjalotjes, in halve ringen gesneden
100 gram broccoli, in roosjes
Olijfolie
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden
Vet de traybake in met een beetje olijfolie. Maak de pesto volgens het recept. Doe de groenten en de aardappeltjes in de traybake. Bestrooi met wat peper en zout. Vermeng ongeveer driekwart van de pesto met de groenten. Zet de traybake in de oven en bak deze alvast een klein half uurtje.
Snij de zalm in de lengte door. Snij het vervolgens in repen van circa 3 centimeter dik. Bestrijk de stukken met de resterende pesto. Haal de traybake uit de oven en roer de groenten nog even goed door. Verdeel de stukken zalm over de groenten en bestrooit het met de geraspte Gran Pardano. Laat het geheel nog zo'n 20 minuten in de oven staan.