Traybake van varkenshaas en hasselback pastinaak

het recept


Traybake van varkenshaas en hasselback pastinaak (4 pers.)

750 gram pastinaken

Verse tijm

1 witte ui

600 gram varkenshaas

Verse salie

100 gram gerookte spek

250 gram kastanjechampignons

Olijfolie

Zeezout

Peper

Zout

Maak de pastinaken goed schoon en snij ze half in (net als bij hasselback aardappelen). Tijdens het bakken in de oven zullen de snedes in de pastinaken open gaan staan. Breng de pastinaak op smaak door wat zout en tijm in de snedes te doen.

Leg de pastinaken in de traybake en laat deze zo'n 20 minuten garen in de voorverwarmde oven (200 graden). Haal daarna de traybake uit de oven.

Snij de varkenshaas in delen en strooi er peper en zout overheen. Rol de delen varkenshaas in het spek, rol er teven wat salie bij in. Leg de varkenshaasjes in de traybake.

Maak de champignons schoon en snij de ui aan parten. Doe de ui en de champignons in een schaal en strooi en wat peper en zout over heen. Voeg er twee eetlepels olijfolie aan toe en meng dit goed. Leg hier en daar nog wat takjes tijm en blaadjes salie in de traybake. Voeg de champignons en ui toe aan de traybake en druppel er nog olie overheen.

Zet de traybake in een voorverwarmde oven (200 graden), zo'n 30 minuten. Controleer tussendoor of de pastinaken niet te snel garen. De losse tijm en salie kunnen wat donkerder worden in de oven, haal deze na de oventijd dan uit de traybake. Strooi na de baktijd wat zeezout over de pastinaken.