Traybake met krieltjes en kruidige kip
het recept
Traybake met krieltjes en kruidige kip (4 pers.)
1 zak voorgegaarde mini krieltjes
2 paprika, in reepjes gesneden
1 courgette in halve plakjes gesneden
250 gram champignons, in partjes
600 gram kipfilet, in grote stukken gesneden
50 gram geraspte mozzarella
30 gram Gran Padano
olijfolie
hand verse basilicum grof gehakt
Kruidenmix voor de kip
2 theelepels gedroogde oregano
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels kerriepoeder
1/2 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
1/2 theelepel chilivlokken
citroen rasp van 1/2 citroen
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng in een schaaltje de specerijen voor de kip. Leg de kip in een kom, bestrooi met het specerijenmengsel en voeg een scheutje olie toe. Meng de kip goed met de specerijen.
Verdeel op een bakplaat de krieltjes, courgette, paprika en champignons. Leg de kip erop en drizzle er een beetje olie overheen.
Bak de traybake voor 15 minuten in de oven. Haal uit de oven en draai de kip om. Bestrooi met de mozzarella en de Grana Padano en bak voor nog eens 10 minuten.
Bestrooi vlak voor serveren nog met eventueel grof gehakte basilicum.