Traybake met kip, paprika en citroen

het recept


Traybake met kip, paprika en citroen (4 pers.)

100 g crème fraîche

4 tenen knoflook, geperst

2 el grove mosterd

200 ml kippenbouillon

4 kippenpoten, met vel

1 rode, 1 gele en 1 oranje paprika, in stukjes

2 rode uien, gepeld, in dikke parten gesneden

2 el vloeibare honing

1 citroen, in schijfjes

25 g dragonblaadjes, fijngehakt

2 tl gekneusde roze peperkorrels

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Meng de crème fraîche, knoflook, mosterd en bouillon in een kom en voeg flink wat zout en peper toe.

Leg de stukken kip met het vel naar boven naast elkaar in een grote braadslee. Duw de stukjes paprika en parten ui ertussen. Schenk het bouillonmengsel erbij en druppel de honing erover.

Leg de schijfjes citroen erop en rooster alles 40–45 minuten, tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn. Serveer met de dragon en peper.