Traybake van kabeljauw en zomerse groenten
het recept
Traybake van kabeljauw en zomerse groenten (4 pers.)
400 gram kabeljauwfilet
200 gram serranoham
1 courgette
1 aubergine
1 gele paprika
1 witte ui
1 wortel
2 tomaten
350 gram aardappelen
4 tenen knoflook
2 theelepels gedroogde rozemarijn
2 theelepels gedroogde tijm
2 theelepels gedroogde salie
Zout
Zwarte peper
Olijfolie, extra vierge
Limoensap
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de ui in halve ringen en snij de knoflook aan plakjes. Snij de courgette en aubergine aan blokjes. Snij de paprika aan reepjes. Snij de tomaten in plakjes en de aardappelen in partjes. Laat de aardappelen in de schil zitten. Snij de wortel aan dunne plakjes. Doe de groenten in een grote kom en meng deze goed door elkaar. Voeg daarna de olijfolie, peper, zout, tijm, rozemarijn, en salie toe. Schep alles om zodat de kruiden zich goed mengen met de groenten. Doe de groenten in een bakblik en zet het blik ca.15 minuten in de oven. Schep de groenten regelmatig om en houd in de gaten dat het bakken in de oven niet snel gaat.
Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en druppel er wat limoensap overheen. Wikkel de kabeljauw in de serranoham en leg de kabeljauw op de groenten in de ovenschaal. Laat het geheel nog 20 minuten in de oven staan. Draai de kabeljauw halverwege om. Let op dat het bakproces in de oven niet te hard gaat, dek het dan af met aluminiumfolie.