Traditionele tomatensoep
Traditionele tomatensoep (4 pers.)
500 g romatomaten
2 sjalotten
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
1 tl kristalsuiker
20 g verse oregano
1 groentebouillontablet
500 ml kraanwater
250 ml rode wijn
Ontvel de tomaten en snijd in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de sjalotten en knoflook in 3 min. zachtjes. Voeg de tomatenstukjes en de suiker toe en bak nog 4 min. Voeg wat gemalen peper toe. Pluk de blaadjes oregano van de takjes en meng de helft door de tomatensaus.
Maak met het tablet 500 ml bouillon (per 4 personen) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de wijn en warme bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 30 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de soep over diepe borden. Strooi de rest van de oregano over de soep.