Tonijn quiche met pijnboompitten
het recept

Tonijn quiche met zonnepitten (4 pers.)
6 Bladerdeeg plakjes (diepvries)
4 Scharreleieren
320 gram tonijnstukken in water
125 gram zure room
1 eetlepel pijnboompitten
150 gram geraspte kaas belegen 30+
1 eetlepel bieslook
1 eetlepel platte peterselie
1 snufje peper zwart
1 snufje zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Maak de tonijn open en laat het uitlekken. Beleg de vorm met de plakjes bladerdeeg en prik er met een vork gaatjes in de bodem.
Rooster de pijnboompitten even in een droge pan. Leg de uitgelekte tonijn op de met bodem belegde bladerdeeg, verdeel de pijnboompitten over de tonijn. Maak een mengsel van de eieren, room en kruiden. Verdeel dit over de vorm. Bedek het mengsel met geraspte kaas. Als er nog deeg uitsteekt, sla dit terug over de kaas.
Plaats de vorm in de oven en bak ca. 35 minuten.