Tomatentapenade

het recept

Tomatentapenade

½ pot semi-zongedroogde tomaten (op olie (a 320 ml))

1 blikje ansjovis (in olijfolie (46 g), uitgelekt)

3 el olijfolie

1 teentje knoflook

1 el balsamicoazijn

10 g platte peterselie

chilipeper uit de molen


Laat de tomaten en de ansjovis uitlekken. Vang de olie op. Meet de hoeveelheid olie af en voeg zoveel olijfolie toe dat er totaal 6 el zijn.

Pureer met behulp van de pulseknop de tomaten, ansjovis en knoflook in de keukenmachine tot een grove puree. Voeg de afgemeten olie, azijn en peterselie toe en pureer het geheel tot een fijne puree. Voeg naar smaak chilipeper toe.

Laat de smaken minimaal 1 uur intrekken. Lekker op een gegrild stukje brood of bij geroosterd of gegrild vlees of als smaakmaker in jus en andere (mediterrane) sauzen.