Tomatensoep met basilicum
het recept
Tomatensoep met verse basilicum (4 pers.)
2 sjalot
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
750 g rijpe tomaat
2 tl paprikapoeder
15 g verse basilicum
750 ml groentebouillon van tablet
Snipper de sjalotten in superkleine stukjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook op laag vuur tot ze er doorzichtig uitzien.
Snijd de tomaten in kwarten. Doe in de pan en bak 5 min. mee. Voeg de paprikapoeder toe. Haal de blaadjes van het basilicum en doe de steeltjes bij de tomaten in de pan.
Voeg de bouillon toe en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg wat peper en eventueel zout toe als je dat lekker vindt.
Doe de basilicumblaadjes op het laatste moment in de soep en roer door. Verdeel de tomatensoep in grote kommen en versier met nog een paar basilicumblaadjes.
Ook lekker met wat omeletreepjes
3 eieren
1 dl room
1/3 bos fijngehakte peterselie
Peper en zout