Thaise rundvleescurry
het recept
Thaise rundvleescurry (4 pers.)
1 rode peper
500 g magere runderlappen
3 sjalotten
2 aubergines
2 el verse basilicum
1 bos salade-ui
3 el rijstolie
200 ml kokosmelk
1 el Thaise groene currypasta
125 ml vleesbouillon
2 el Thaise vissaus
1 el bruine suiker
Rol de peper tussen de handen, snijd het topje eraf en schud de zaadjes eruit. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de runderlapjes in blokjes, de sjalotten in vieren, de aubergines in grove stukken, de basilicum in reepjes en de salade-ui in stukken van 4 cm.
Verhit de olie in de braadpan en brand het vlees in 5 min. al omscheppend aan. Voeg de rode peper, sjalot en aubergine toe en bak 3 min. mee. Roer de kokosmelk, currypasta, bouillon, vissaus en suiker erdoor en stoof het vlees in minimaal 2 uur op laag vuur gaar. Schep de salade-ui erdoor en stoof het gerecht zonder deksel nog 5 min. zachtjes. Strooi de basilicum erover.