Thaise quiche met pompoen
het recept
Thaise quiche met pompoen (4 pers.)
Deeg
230 gram bloem
Snufje zout
50 gram boter
50 gram bakvet
koud water (2-5 eetlepels)
Vulling
4 eieren
125 milliliter melk
125 milliliter room
Zout
1,5 eetlepel Thaise rode currypasta
2 teentjes knoflook, gesnipperd
600 gram verse pompoen, aan kleine blokjes
3 lente-uitjes, in stukjes van ca. 2 centimeter gesneden
2 sjalotjes, in reepjes gesneden
15 gram platte peterselie, fijngehakt
Zeef de bloem samen met het zout in een kom en roer het goed door elkaar. Roer de boter en het bakvet door de bloem totdat het kruimelig wordt. Roer niet te lang. Schenk geleidelijk het water erbij totdat alles vermengd is. Wikkel het deeg in een schone theedoek en laat het 20 tot 30 minuten rusten. Bestuif het werkblad met bloem en rol de helft van het deeg daar op uit tot een cirkel van 25 centimeter die in een taartvorm past. Rol daarna de andere helft van het deeg uit en snij er smalle repen van om de rand van de vorm te bekleden.
Snijd de pompoen in plakken, snijd de schil eraf en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 1/2 cm. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de pompoen al omscheppend ca. 3 min. Snijd de bosuitjes in stukken van ca. 3 cm. Snij de sjalotjes aan reepjes. Voeg de bosui, sjalot en currypasta toe en bak het geheel nog 1 min. Laat het mengsel iets afkoelen.
Roer in een kom de eieren, de melk, de room, het zout en de knoflook door elkaar. Hak de peterselie fijn. Schep de helft van de peterselie door de pompoen. Schep de pompoen in de vorm. Verdeel het eimengsel erover. Bak de quiche net onder het midden van de oven (200 graden) in ca. 30-40 min. gaar en goudbruin. Neem de quiche uit de oven en laat 10 min. staan. Garneer met de rest van de peterselie en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.