Telor ketjap
het recept
Telor Ketjap (Eieren In Ketjap)
6 eieren
2 uien
2 tenen knoflook
2 tomaten
1 stengel sereh
1 tl sambal
1 tl gemberpoeder
1 el bruine basterdsuiker
40 ml zoute ketjap
Kook de eieren voor de
telor ketjap. Maak de sperzieboontjes schoon. Voeg de sperzieboontjes toe bij
de eieren als ze ongeveer drie tot vier minuten koken. Kook dit nu nog ongeveer
zes minuten en giet het samen af. Ga verder met de telor.
Schrik de gekookte eieren en pel ze. Snijd de ui en knoflook en fruit aan in
een scheutje olie. Snijd de tomaatjes in parten. Voeg de gemberpoeder, sambal,
ketjap, bruine suiker en de tomaatjes toe. Kneus de sereh en doe deze er ook
bij. Voeg de eitjes hier bij, laat de saus inkoken totdat je een dikke saus
hebt die om de eieren blijft plakken.