Sushi omelet met verse kruiden en zalm
het recept
Sushi omelet met verse kruiden en zalm (6 pers.)
6 eieren
15 gram peterselie
15 gram bieslook
1,5 lente-uien
3 el olijfolie
1,5 komkommer
300 gram kruidenroomkaas
150 gram gerookte zalm
1,5 rode uien
6 el balsamicoazijn
peper
zout
Hak de peterselie, bieslook en bosui heel fijn. Kluts de eieren en voeg de kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit steeds een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak 6 omeletten.
Was de komkommer, verwijder de uiteinden en snij in 6 lange repen. Leg de omeletten op 6 borden. Leg in het midden van elke omelet een lange streep kruidenroomkaas, een lange reep gerookte zalm en een reep komkommer. Rol de omelet strak op en snij in rolletjes. Verwijder het buitenste schilletje van de rode ui en snipper deze.
Serveer de sushi omelet met een bakje rode balsamicoazijn en wat fijn gesneden rode ui.