Sushi omelet met verse kruiden en zalm

het recept


Sushi omelet met verse kruiden en zalm (6 pers.)

6 eieren

15 gram peterselie

15 gram bieslook

1,5 lente-uien

3 el olijfolie

1,5 komkommer

300 gram kruidenroomkaas

150 gram gerookte zalm

1,5 rode uien

6 el balsamicoazijn

peper

zout

Hak de peterselie, bieslook en bosui heel fijn. Kluts de eieren en voeg de kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit steeds een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak 6 omeletten.

Was de komkommer, verwijder de uiteinden en snij in 6 lange repen. Leg de omeletten op 6 borden. Leg in het midden van elke omelet een lange streep kruidenroomkaas, een lange reep gerookte zalm en een reep komkommer. Rol de omelet strak op en snij in rolletjes. Verwijder het buitenste schilletje van de rode ui en snipper deze.

Serveer de sushi omelet met een bakje rode balsamicoazijn en wat fijn gesneden rode ui.