Surinaamse Roti

het recept

600 gr kipfilet

2 el olijfolie

200 ml water

2 eieren

1 el boter

2 gewone aardappelen

1 zoete aardappel

1 rode paprika

1 winterpeen

300 gr sperziebonen

1 prei

2 uien

2 tenen knoflook

1 rode peper

Roti kruidenmix (www.kuiranto.nl/surinaamse-roti-kruiden/)


Maak de groenten schoon. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Snij de paprika en winterpeen in blokjes. Snij de sperziebonen in stukjes en de prei in halve ringen.

Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn.

Snij de kipfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de kipfilet op hoge temperatuur rondom bruin. Voeg de ui, de knoflook, de prei en de paprika toe en bak nog 2 minuten mee op hoge temperatuur.

Voeg de winterpeen, de sperziebonen, de aardappelen en de rode peper toe en roerbak het geheel 4 minuten op hoge temperatuur.

Voeg de kruidenmix en 200 ml water toe. Roer het mengsel goed door en stoof het gerecht afgedekt op lage temperatuur in 15 minuten gaar.

Kook ondertussen de eieren in 6 minuten halfzacht, spoel ze af in koud water. Pel ze en snij ze in vieren.

Roer 1 eetlepel boter door de roti en serveer de roti met wraps of rotivellen. (kan ook goed zonder wraps of rotivellen)