Stufato Italiano
het recept
Stufato Italiano (4 pers.)
600 gram runder riblappen
150 gram pancetta
100 gram roomboter
1 blikje tomatenpuree
2 uien
5 tenen knoflook
1 winterpeen
1 rode paprika
250 gram kastanjechampignons
4 ansjovisfilets
3 eetlepels bloem
500 gr pomodorini
500 milliliter Italiaanse droge witte wijn
500 milliliter runderbouillon
2 theelepels rozemarijn
2 theelepels tijm
Snij de riblappen aan blokjes, snij de pancetta aan stukjes. Snij de uien aan grote stukken, schil de wortel en snij deze aan plakjes. Snipper de knoflook.
Doe peper en zout op het vlees. Verhit de boter in de pan en bak het vlees en de pancetta mooi bruin. Voeg daarna de groenten en ansjovis toe en bak het geheel zo'n 5 minuten. Doe de bloem er overheen en bak het nog eens 5 minuten.
Giet de wijn en de bouillon erbij er zorg dat de bloem die aan de bodem gebakken is, los komt. Voeg de tomaten uit blik en de tomatenpuree toe en ook de rozemarijn en de tijm. Roer het geheel goed door.
Sluit de pan af met een deksel en laat het 2 tot 3 uur zachtjes koken