Stamppotje van venkel en prei

het recept

Prei-venkel stamppotje (4 personen)

1 kg kruimige aardappel

1 verse venkelknol

2 dunne preien

70 g roomboter (of margarine)

75 ml water

Bereiding:

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en breng ze in een pan water met zout aan de kook. Kook de aardappelen in 20 min. gaar.

Verwijder ondertussen de onderkant en de harde kern van de venkelknol. Snijd de venkel in blokjes van 1 cm. Snijd de preien in ringen, was ze en laat uitlekken. Verhit 15 g boter (per 4 personen) in een hapjespan en bak de venkel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg na 3 min. het water toe. Voeg de prei toe en stoof nog 5 min. mee.

Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Verwarm 25 g boter (per 4 personen) met de melk en voeg toe aan de hete aardappelen.

Stamp met de pureestamper tot puree. Schep de venkel en prei erdoor en breng op smaak met peper en zout.