Spicy runderstoof

het recept


Spicy runderstoof (4 pers.)

50 gram roomboter

5 eetlepels olijfolie

4 rode uien

4 tenen knoflook

1 rode peper

10 gram gemberwortel

½ citroen

1 winterpeen

1 pastinaak

1 groene courgette

250 gram venkel

400 gram tomatenblokjes

210 gram kikkererwten

300 milliliter runderbouillon

15 gram abrikozen

1 eetlepel peterselie vers

750 gram runderpoulet

8 theelepels Ras el Hanout

1 kaneelstokje

1 flespompoen

15 gram pruimen

Meng het vlees met de ras el hanout en laat dit minimaal 2 uur afgedekt intrekken.

Verwarm de boter en olie in de tajine of pan en bak het vlees hierin rondom bruin aan. Voeg de uien, knoflook, pepertje, gemberrasp, kaneelstokje en citroenschil toe en bak dit even mee met het vlees. Doe er dan alle gesneden groenten bij en het blik tomaten op sap en de kikkererwten en blus af met de bouillon. Laat dit minimaal 3 uur op heel laag vuur stoven in de tajine of in de stoofpan. Voeg de vruchten toe en laat nog een klein halfuur meestoven.