Spicy runderstoof
het recept
Spicy runderstoof (4 pers.)
50 gram roomboter
5 eetlepels olijfolie
4 rode uien
4 tenen knoflook
1 rode peper
10 gram gemberwortel
½ citroen
1 winterpeen
1 pastinaak
1 groene courgette
250 gram venkel
400 gram tomatenblokjes
210 gram kikkererwten
300 milliliter runderbouillon
15 gram abrikozen
1 eetlepel peterselie vers
750 gram runderpoulet
8 theelepels Ras el Hanout
1 kaneelstokje
1 flespompoen
15 gram pruimen
Meng het vlees met de ras el hanout en laat dit minimaal 2 uur afgedekt intrekken.
Verwarm de boter en olie in de tajine of pan en bak het vlees hierin rondom bruin aan. Voeg de uien, knoflook, pepertje, gemberrasp, kaneelstokje en citroenschil toe en bak dit even mee met het vlees. Doe er dan alle gesneden groenten bij en het blik tomaten op sap en de kikkererwten en blus af met de bouillon. Laat dit minimaal 3 uur op heel laag vuur stoven in de tajine of in de stoofpan. Voeg de vruchten toe en laat nog een klein halfuur meestoven.