Spicy biefstukspies
het recept
Spicy Biefstukspiesen (4 pers. - 8 spiesen)
2 biefstukken
2 tenen knoflook
1 el gedroogde tijm
½ el paprikapoeder
2 el traditionele olijfolie
295 g gegrilde rode paprika's in pot (pot)
340 g Amsterdamse uien (potje)
Snijd de biefstuk in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de knoflook fijn en meng met de tijm, paprikapoeder, peper en eventueel zout door de olie. Schep om met het vlees en laat 30 min. buiten de koelkast marineren.
Laat ondertussen de paprika en uien uitlekken. Snijd de paprika in de lengte open en verwijder eventuele zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in lange repen van ca. 1 cm. Rol de repen op. Steek de barbecue aan. Rijg om en om een stukje biefstuk, een stukje paprika en een uitje aan een spies. Herhaal en maak zo nog 7 spiesen.
Gril de biefstukspiesen
in ca. 6 min. rosé van binnen en met mooie grillstrepen aan de buitenkant