Spaghetti in a Meatball
het recept
Spaghetti in a meatball (6 tot 8 pers.)
1,5 kg rundergehakt
3 eieren
150 gr paneermeel
3 eetlepels peterselie
250 gr chorizo
1,5 theelepel paprikapoeder
1,5 eetlepel mosterd
1,5 eetlepel ketchup
2 theelepel zout
1,5 theelepel peper
175 ml oz tomatensaus
200 gr mozzarella
300 gr gekookte spaghetti
1 pot tomatensaus voor de afwerking
100 gr geraspte Parmezaan
1 zakje fijngesneden sla
Kneed het gehakt, de eieren, de paneermeel, de gesneden peterselie, de aan blokjes gesneden chorizo, de paprikapoeder, de mosterd, de ketchup, het zout en de peper door elkaar in een grote bak.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed een ronde schaal (mijn recept is gebaseerd op een kom van circa 2,5 liter) met plastic en bekleed de binnenkant met een laag gehakt, circa 1 cm dik. Verdeel nu de mozzarella op het gehakt in de schaal. Doe daar bovenop de gekookte spaghetti. Giet hier overheen de tomatensaus. Maak van het resterende gehakt een ronde plaat van ca. 1 cm dik en dek hiermee het gehakt in de schaal af. Druk de randen goed aan.
Doe bakpapier op een bakplaat en kiep de schaal met het gehakt hierop om. Doordat het plasticfolie in de schaal zit zal dit vrij eenvoudig zijn.
Doe de bakplaat in de oven en bak het geheel ongeveer 45 minuten (verschilt per oven dus regelmatig even controleren). Wanneer het mooi aangebruind is dan mag het uit de oven.
Bestrijk het geheel met wat tomatensaus en bestrooi het met de Parmezaan. Nog wat fijngesneden sla er overheen en de meatball is klaar!