Spaanse knoflooksaus
het recept
Spaanse knoflooksaus
½ zakje peterselie (à 20 g)
1 sinaasappel
4 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie
½ pot yogonaise (à 350 ml)
1 bekertje zure room (125 ml)
zout
versgemalen zwarte peper
Peterselie heel fijn hakken. Sinaasappel schoonboenen en oranje schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Tenen knoflook pellen en fijnhakken. In steelpan olie verwarmen en knoflook heel zachtjes goudgeel fruiten. Sinaasappelsap en geraspte sinaasappelschil toevoegen en geheel ca. 5 minuten laten sudderen tot vocht verdampt is. Yogonaise en peterselie erdoor roeren. Laten afkoelen en zure room erdoor roeren. Saus minstens een half uur laten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Knoflooksaus nogmaals doorroeren en op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in schaaltje.