Somonlu Türk balık güveç
het recept
Somonlu Türk balık güveç (4 pers.)
500 gram zalm moten
2 rode paprika's
400 gram grote witte champignons
4 tenen knoflook
2 uien
2 theelepels paprikapoeder pikant
2 eetlepels tomatenpuree
100 milliliter sherry
300 milliliter kippenbouillon
1 eetlepel Turkse viskruiden
1 eetlepel vers gesneden selderij
Olijfolie
Peper en zout
Snijd de zalm aan blokjes en bestrooi het met de peper en zout. Voeg de eetlepel viskruiden toe en mix het geheel goed door elkaar. Zet het even weg zodat de kruiden goed in kunnen trekken.
Snijd de ui aan halve ringen en de knoflook aan plakjes. Snijd de paprika aan stukjes en snijd de champignons aan grote stukken.
Doe olie in de braadpan en verhit het. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze op een middelhoog vuur, een paar minuten. Voeg daarna de paprika en champignons toe en bak het geheel weer een paar minuten. Daarna de paprikapoeder en de tomatenpuree erbij en nog weer een paar minuten bakken op middelhoog vuur. Blus het af met de sherry en de bouillon. Laat het geheel zo'n 20 minuten zachtjes pruttelen, voeg daarna de zalm en de selderij toe. Laat de zalm zachtjes garen in de saus. Na zo'n 10 minuten is het geheel gereed om te serveren.