Soda bread met abrikozen en rozijnen
het recept
Soda bread met abrikozen en rozijnen
Voor het deeg
500 gr bloem
1½ tl baking soda
8 gr zout
400 ml karnemelk
Voor de vulling
1 tl kaneel
75 gr donkere rozijnen
75 gr blanke rozijnen
100 gr gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
Meng alle ingrediënten voor het deeg tot een samenhangend geheel. Dit deeg blijft plakkerig, dus het is handig om een deegkrabber te gebruiken. In tegenstelling tot normaal brooddeeg mag dit deeg niet lang gekneed worden – gemengd is gemengd. Meng de vulling door het deeg en maak op een bebloemd werkblad een bol van het deeg. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk het iets plat. Snijd met een scherp mes een kruis van ongeveer 1,5 centimeter diep in de bovenkant van het brood.
Bak het brood in 35 tot 45 minuten gaar en goudbruin. Laat het afkoelen in een schone theedoek om te voorkomen dat het te hard wordt. Eet het brood lauwwarm of afgekoeld, maar het liefst wel op de dag dat het gebakken is.