Soda bread met abrikozen en rozijnen

het recept


Soda bread met abrikozen en rozijnen

Voor het deeg

500 gr bloem

1½ tl baking soda

8 gr zout

400 ml karnemelk

Voor de vulling

1 tl kaneel

75 gr donkere rozijnen

75 gr blanke rozijnen

100 gr gedroogde abrikozen, in kleine stukjes

Meng alle ingrediënten voor het deeg tot een samenhangend geheel. Dit deeg blijft plakkerig, dus het is handig om een deegkrabber te gebruiken. In tegenstelling tot normaal brooddeeg mag dit deeg niet lang gekneed worden – gemengd is gemengd. Meng de vulling door het deeg en maak op een bebloemd werkblad een bol van het deeg. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk het iets plat. Snijd met een scherp mes een kruis van ongeveer 1,5 centimeter diep in de bovenkant van het brood.

Bak het brood in 35 tot 45 minuten gaar en goudbruin. Laat het afkoelen in een schone theedoek om te voorkomen dat het te hard wordt. Eet het brood lauwwarm of afgekoeld, maar het liefst wel op de dag dat het gebakken is.