Soda bread met komijnekaas en pompoenpitten
het recept
Soda bread met komijnekaas en pompoenpitten (ca 2-4 pers.)
250 gram bloem
5 gram zout
Ca. 1 theelepel baking soda
200 milliliter karnemelk
150 gram komijnekaas
25 gram geraspte komijnekaas
15 gram pompoenpitten
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng het zout de bloem en de baking soda. Roer dit goed door elkaar. Voeg de karnemelk toe en kneed dit tot een samenhangend geheel. Kneed het vooral niet te lang. Het geheel zal erg plakkerig zijn dus zorg dat je een mes bij de hand hebt om af en toe het deeg van de handen te schrapen.
Snij de komijnekaas aan klein blokjes en voeg deze toe aan het deeg. Bestuif het werkblad met meel en maak een bol van het deeg. Leg bakpapier op het rooster van de oven en keg hierop de bol deeg. Snij de bovenkant van de bol deeg iets in (kruisvormig) met een mes. Bestrooi het daarna met de geraspte komijnekaas.
Bak het brood in circa 30 minuten mooi bruin en gaar. Laat het brood niet zomaar afkoelen anders wordt het hard. Wikkel het brood in een schone theedoek totdat het afgekoeld is. Serveer het nog dezelfde dag.