Senegalese saturday
het recept
Senegalese Saturday
600 gram kabeljauw filet
Olie
2 uien, gesnipperd
400 gram ontvelde tomaten
Peper en zout
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 blokjes maggi
Knolselderij aan blokjes
peterselie
2 grote wortels aan stukken
½ bloemkool, grove roosjes
1 aubergine aan stukken
1 mango aan stukken
600 gram pandan rijst
limoen
Besprenkel de kabeljauw met limoensap en strooi en peper en zout overheen. Bak de vis aan alle kanten mooi bruin. Laat de vis uitlekken op keukenpapier en leg de vis op bakpapier op een ovenplaat.
Fruit de ui glazig in de pan. Voeg de tomaten, peterselie, peper, zout en knoflook toe. Schenk er wat water bij en voeg de maggiblokjes toe. Laat het geheel circa 10 minuten zachtjes doorkoken.
Snij de groenten en de mango aan grove stukken en stoof ze in circa 40 minuten gaar in de saus. Haal de groenten uit de pan en leg deze in een ovenschaal. Doe de groente samen met de vis in de oven op 180 graden.
Stoom de rijst kort voor en schep deze in de pan met de saus. Dek de pan af en laat de rijst onder af en toe roeren gaar worden in de saus. De saus zal zo goed als verdampen zodat de smaak en kleur in de rijst trekt.
Serveer de rijst en de groenten apart in een schaal zodat eerst de rijst en daarna de groenten op het bord geschept worden. Leg als laatste de vis op het bord en garneer deze met de fijnere groenten, de grove groenten gaan op de rijst.