Hartige scones met kaas
het recept
Hartige scones met kaas (16 stuks)
16 g bakpoeder
1 tl cayennepeper
½ tl zout
450 g zelfrijzend bakmeel
125 g ongezouten roomboter
150 g jong belegen kaas 50+
1 bosui
1 el Zaanse mosterd
175 ml karnemelk
10 g bieslook
100 g roomkaas
Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de bakpoeder, cayennepeper, het zout en zelfrijzend bakmeel in een kom en werk met je vingertoppen de koude boter erdoor tot er 'kruimels' ontstaan.
Rasp de kaas en snijd de bosui fijn. Meng de mosterd met een garde door de karnemelk en voeg samen met de geraspte kaas en de bosui toe aan het kruimelige deeg. Kneed snel tot een samenhangende bal.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol de bal uit tot een plak van 2 cm dikte. Steek met de uitsteekvorm de scones uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de scones met nog wat karnemelk en bestrooi ze met wat extra kaas.
Bak de scones 15 min. en laat ze minimaal 10 min. tot lauwwarm afkoelen op een rooster. Knip of snijd ondertussen de bieslook fijn. Snijd de scones open, besmeer met roomkaas en bestrooi met bieslook.