Scones met blauwe bessen
het recept
Scones met blauw bessen (8 stuks)
50 g ongezouten roomboter
225 g zelfrijzend bakmeel
2 tl bakpoeder
30 g poedersuiker
100 ml karnemelk
80 g blauwe bessen
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de boter in blokjes.
Meng het bakmeel, de poedersuiker en eventueel zout in een kom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog 1 el karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is. Meng de blauwe bessen er voorzichtig doorheen.
Bestuif het aanrecht met wat bakmeel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 2 cm dik. Steek er met behulp van het uitsteekvormpje (6 cm) of glas cirkels uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 2 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.
Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met wat karnemelk. Bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.