Saus met gebakken ui
het recept
Saus met gebakken ui (6 pers.)
2 uien
2 tenen knoflook
Olijfolie
1 tl gedroogde tijm
200 gram mon chou
1 el crème fraiche
Sap van een ½ citroen
1 eetlepel gedroogde peterselie
Zout en peper
1 tl zout
Hak de uien fijn en snipper de knoflook. Verwarm de olijfolie en fruit de uien totdat ze enigszins bruin zijn. Voeg de tijm en de knoflook toe en bak het totdat de knoflook wat kleur krijgt. Hal alles uit de pan en zet het weg totdat het afgekoeld is.
Doe de roomkaas in een kom en roer de crème fraiche er door. Voeg eht uienmengsel toe en roer het weer goed door. Meng het citroensap er door en voeg de peterselie toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Dek het af en laat het minimaal een nacht staan.